Onze doelstelling

Mobiel heeft in Kortrijk 1 vestiging in de Minister Tacklaan 57
(vroeger Bloemistenstraat 2b).

 

Het fietsencentrum werd opgericht als een vereniging die de fiets als duurzaam mobiliteitsmiddel wil propageren in een stedelijk en regionaal kader. De fiets als recreatief middel kan daarbij een hefboom zijn.

 

Mobiel kan initiatief ontwikkelen op het vlak van studie, vorming en dienstverlening met betrekking tot specifieke milieuverantwoorde oplossingen voor het mobiliteitsprobleem in een stedelijk en regionaal kader.


Mobiel wil in eerste instantie dus meer fietsen in het straatbeeld zien te krijgen en mensen (opnieuw) aan het fietsen zetten. Hieromtrent biedt Mobiel een uitgebreide dienstverlening aan m.b.t. fietsen: fietsverhuur, fietsherstel, verkoop van tweedehands-fietsen, toeristische activiteiten, bewaakte fietsenstalling, fietspunt,...

mobiel

2000

VZW Mobiel is sinds juni 2000 actief in Kortrijk. Het fietsencentrum werd opgericht als een vereniging die de fiets als duurzaam mobiliteitsmiddel wil propageren in een stedelijk en regionaal kader. De fiets als recreatief middel kan daarbij een hefboom zijn.

2002

Om bovenstaande doelstelling te realiseren werd in juli 2002 een tweede vestiging op de Veemarkt geopend.

2003

In 2003 werd Mobiel vzw Sociale Werkplaats opgericht. Deze sociale werkplaats zet moeilijk tewerkstelbare werklozen aan het werk omtrent fietsendiensten.

2006

In het kader van de sociale werkplaats kreeg Mobiel in 2006 de titel van “Ambassadeur Sociale Economie”.

2007

In juni 2007 werd de vestiging in de Bloemistenstraat uitgebreid naar de Min. Tacklaan 57. Ondanks de ligging in een andere straat, staan beide locaties toch met elkaar in verbinding dankzij een binnentuin. Door de uitbreiding naar de Min. Tacklaan kon Mobiel een aantal nieuwe diensten en projecten realiseren waaronder de uitbating van “fietspunt station Kortrijk”.

2014

City-Mobiel dat op de Veemarkt 56-58 gevestigd was, sloot zijn deuren in juli 2014.

Ambassadeur_logo_zonder2006

2017

logoDELTAGROEP

Mobiel is sinds 2017 aangesloten bij de Deltagroep